Koop:Jaagpad 5, 3291 EC Strijen - Foto
+35

Jaagpad 5 3291 EC Strijen € 350.000,- k.k.

  • Horecapand
  • Bouwjaar 1949
  • 106 m² perceeloppervlakte
  • 71 m² vloeroppervlakte

Beschrijving

Voor u hebben we in de aanbieding: Jaagpad14/Molenstraat 14 Strijen. Een woonhuis aan de Molenstraat, het welbekende café aan het Jaagpad/de haven en (bij te huren) prachtig terras op het water

Iedere Strijenaar herkent het gelijk, dat gezellige café aan de haven. We weten dat Vader Abraham geïnspireerd was door café Het Schippershuis in Hoorn, maar wie het niet weet zou haast denken dat het over dit etablissement gaat, dit was zeker ook een goede kanshebber!

Cafe Assenberg - Jaagpad 5 - was het vaste middelpunt van de jaarlijkse herfsmarkt, met het paalzitten als hoogtepunt. Wimmie en Bets Assenberg waren de uitbaters, een ongehuwde broer en ongehuwde zus (soms ondersteund door zus Teuntje), die ‘tot ver in de 80’ zes dagen per week geopend waren. Alleen op woensdag waren ze gesloten, want Wimmie ging graag naar de paardenrennen. Bets woonde boven, aan de Molenstraat 14 en Wimmie woonde op nummer 8 en Teuntje op 24. Die tijd is niet meer, Bets, Wimmie en Teuntje evenmin. De herinneringen zijn er nog wel, goede jeugdherinneringen neem je mee zolang je verder leeft, zong Boudewijn de Groot in dat prachtige lied ‘Testament’, waarin een ieder die het luistert zich aangesproken zal voelen door de tekst. In welk stukje herkent u zich?

Toen de jaren bij de familie Assenberg te hard gingen tellen, werd die gezellige ouderwetse en drukke kroeg omgetoverd tot een moderne drukke kroeg, genaamd ‘De Vertraging’. Chris Vermeulen maakte er telkens weer een feestje van. Maar de tropen en het avontuur trokken aan hem. Inmiddels is hij de uitbater van een etablissement op 1 van de Nederlandse Antillen, Sint Maarten, waar menig Jaagpad 5 bezoeker al eens op bezoek geweest is.

Daarna bleef het ook bij Reusegezellig Reuze gezellig, zeker met dat prachtige terras op het water, dat voor het (naar verhouding) luttele bedrag van 1.350,- euro per jaar wordt gehuurd van de gemeente.

Onze opdrachtgever is in februari 2020 vol goede moed begonnen, net voor die vermaledijde Coronatijd. Het liep hartstikke goed. De tijdlijn op Facebook staat vol met berichten 'we zijn vol voor de rest van de dag' en 'event sold out'. De start die je wenst en de aanloop die hoort. Goede vooruitzichten voor het komende terras seizoen, want – nogmaals - een gaver terras dan hier is er naar mijn idee in de wijde omtrek niet te vinden

We zijn het al bijna weer vergeten, maar vlak na de bliksemstart brak de coronapaniek uit. De zwaar overtrokken coronamaatregelen gooiden roet in het eten. Dicht, lockdown 1, daarna weer even open. Om daarna in lockdown 2 weer verplicht dicht te moeten. Wel kosten en geen inkomsten, daar ben je geen ondernemer voor. Een ondernemer wil werken, knallen en niet verplicht stil moeten zitten.

De gedrevenheid waarmee je begint, wordt iets kleiner na de eerste lockdown. Tijdens de tweede lockdown neemt die gedrevenheid nog wat verder af. Uiteindelijk valt de keuze dan toch maar op 'een gewone baan' en meer zekerheid.

Gelukkig is heel die coronaperiode afgesloten, is het terrasseizoen bijna begonnen (waar blijft de zon?) en staat er hier een superleuke kroeg, met verhuurde woning (die zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de maandlasten, de woning kan echter ook leeg opgeleverd worden, voor wie het wonen en werken wil combineren op deze locatie) en het supergave terras te wachten op een vakman, die de kansen, die dit pand/deze locatie biedt, ziet en benut. Een onderneming moet je met hart en ziel runnen, voor wie daar klaar voor is, is dit een prachtige kans.

De indeling van Jaagpad 5 is als volgt: entree aan de havenzijde, rechstreeks in het bar/cafégedeelte (binnenwerks ca. 9.45 x 470) met aansluitend gelegen herentoiletgroep en de enkele treden hoger gelegen hal met zijdeur, damestoilet en toegang tot de keuken en het magazijn.

De indeling van Molenstraat 14 is als volgt: entree aan de hoger gelegen Molenstraat, hal met trapopgang en toegang tot de woonkamer (ca 500 x 400) met vaste kast, toegang tot de dichte keuken en via een balkon toegang tot de grote bergzolde boven Jaagpad 5.

De verdieping van Molenstraat 14 is als volgt ingedeeld: overloop met toilet, doucheruimte en twee slaapkamers en wasruimte.

In het verleden was er een trap vanuit het woongedeelte Molenstraat 14, naar de keuken van Jaagpad 5.

Kaart

Kenmerken

Overdracht

Referentienummer
06808
Vraagprijs
€ 350.000,- k.k.
Inrichting
Optioneel
Aanvaarding
In overleg
Aangeboden sinds
Maandag 31 juli 2023
Laatste wijziging
Vrijdag 16 februari 2024

Bouw

Type object
Horecapand, Café/bar
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwperiode
1949

Oppervlaktes en inhoud

Perceeloppervlakte
106 m²
VVO
71 m²
Verkoopoppervlakte
45 m²

Locatie

Ligging
Aan water
Dichtbij openbaar vervoer
In centrum
Open ligging
Vrij uitzicht
Lokale voorzieningen
Bank op 5000 meter of meer
Geldautomaat binnen 500 meter
Recreatie binnen 500 meter
Restaurant binnen 500 meter
Winkel binnen 500 meter
Supermarkt binnen 500 meter
Bereikbaarheid
Bushalte binnen 500 meter
Busknooppunt op 5000 meter of meer
Metrohalte op 5000 meter of meer
Metroknooppunt op 5000 meter of meer
Treinstation op 5000 meter of meer
Trein voorhalte op 5000 meter of meer
Afrit van de snelweg op 5000 meter of meer
Tramhalte op 5000 meter of meer
Tramknooppunt op 5000 meter of meer

Uitrusting

Heeft een terras
Ja

Kadastrale gegevens

Kadastrale aanduiding
Strijen N 905
Perceeloppervlakte
106 m²
Omvang
Geheel perceel
Eigendomsituatie
Eigen grond